DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

De jaarlijkse DTP en HPV vaccinaties staan voor de deur

De vaccinatiecampagne voorjaar 2022 komt eraan. In de week van 14 februari valt bij ouders/verzorgers van kinderen vanaf 9 jaar de uitnodiging voor DTP- en HPV-vaccinaties op de mat. De vaccinaties worden dit jaar niet op de locaties van Ouder- en Kindteams Amsterdam gegeven, maar op groepslocaties in Amsterdam en omgeving.

 

Nieuw: HPV-vaccinatie voor kinderen vanaf 9 jaar
De HPV-vaccinatie beschermt kinderen tegen zes soorten kanker. Vanaf dit jaar nodigt GGD Amsterdam jongens en meisjes vanaf 9 jaar uit voor de eerste prik. Dit is een jaar eerder dan in de rest van Nederland. De reden is dat we deze vaccinatie in Amsterdam samen met de BMR- of de DTP-vaccinatie geven. Dan hoeven kinderen niet extra langs te komen voor de prik als ze 10 jaar zijn.


HPV-vaccinatie: ook voor jongens

Met het HPV-vaccin zijn ook jongens goed beschermd tegen verschillende soorten kanker. Door het vaccin hebben ze later een veel kleinere kans op kanker door HPV. Daarom kunnen ook jongens deze prik halen.


HPV vaccinaties en corona

Als kinderen een HPV- of DTP- vaccinatie hebben gekregen, kunnen zij ook een corona-vaccinatie inplannen. Dit kan niet tegelijkertijd: er moet veertien dagen tussen het coronavaccin en andere vaccinaties in zitten. Het is voor kinderen niet erg om in korte tijd meerdere vaccinaties te krijgen. Lees meer over coronavaccinaties voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar.

 

Meer informatie
Veel gestelde vragen en meer informatie vind je op de website van de GGD of kijk op de website van de Rijksoverheid