direct contact

We zijn er voor je… al tijdens de zwangerschap

 

Als je zwanger bent, ga je een bijzondere periode in. Tijdens de zwangerschap verandert er veel: niet alleen je lichaam verandert, maar je leven zal er anders uit gaan zien als de baby er is. Door in je zwangerschap goed voor jezelf te zorgen, help je óók direct je kindje in de groei, gezondheid en ontwikkeling. Je kan met al je vragen over het ouderschap, het opvoeden, het verzorgen en de ontwikkeling van je kindje bij ons terecht. Zo zorgen we samen voor de best mogelijke start voor je kindje.

Je bent welkom met al je vragen

 

De zwangerschap is een bijzondere, maar ook een spannende tijd. Hoe zorg je goed voor jezelf en daarmee ook voor de baby? Is het lastig werk en gezin te combineren? Of heb je weinig vrije tijd? Heb je vragen over een gezonde leefstijl? Of heb je misschien hulp nodig je andere kindje voor te bereiden op de komst van een baby?  

 

Het Ouder- en Kindteam luistert naar je en geeft informatie en advies. 

contact

De eerste 1.000 dagen

 

De eerste 1.000 dagen is de periode vanaf de bevruchting tot de tweede verjaardag. Deze periode legt de basis voor een gezonde toekomst van je kind. In de baby- en peutertijd worden iedere dag miljoenen verbindingen aangelegd in de hersenen van je kind. Die verbindingen zijn een belangrijke basis voor alles wat een kind later kan leren en ontwikkelen. Als (aanstaande) ouder draag je elke dag bij aan de ontwikkeling van je baby of peuter. Zoals knuffelen, troosten en aandacht geven.

Meer over de eerste 1.000 dagen

Bescherm je baby tegen kinkhoest
 

Met de 22-wekenprik (gratis) bescherm je jouw baby direct vanaf de geboorte tegen kinkhoest. Kinkhoest is gevaarlijk voor baby’s. Die kunnen heel benauwd worden en uitgeput raken van Kinkhoest. Als je zwanger bent kun je de prik halen tussen week 22 en het einde van je zwangerschap. Haal de 22-wekenprik het Ouder- en Kindteam tijdens een inloopspreekuur. Als jij deze prik haalt, hoeft jouw baby deze niet meer te halen, wat ervoor zorgt dat de eerste vaccinaties bij je baby een maand later worden gezet. 

Meer over de 22-weken prik

Voorzorg: extra hulp bij zwangerschap

Voor vrouwen die voor het eerst zwanger zijn en in een kwetsbare situatie zitten, is er VoorZorg. Voorzorg geeft extra hulp en ondersteuning, naast de zorg die de verloskundige, kraamverzorgende en jeugdgezondheidszorg standaard bieden. VoorZorg begint zo vroeg mogelijk in de zwangerschap en loopt door totdat het kindje twee jaar is.

 

Ongepland zwanger?

Het kan zijn dat je zwangerschap niet gepland is, wat dan? Welke keuzes zijn er en wat betekenen deze keuzes? Hoe beslis je wat je doet? Op Sense.nl lees je meer over (ongewenst) zwanger zijn.

Na de bevalling

Gehoortest en hielprik

 

In de eerste week na de geboorte van je baby komen we bij je thuis voor de hielprik en gehoortest. Met de hielprik wordt het bloed van je kind onderzocht op een aantal ernstige ziekten. Met de gehoortest meten we of je kind goed genoeg hoort om straks te kunnen leren praten.

Lees meer

De jeugdverpleegkundige op bezoek

 

Tussen 10 en 14 dagen na de bevalling neemt een jeugdverpleegkundige van Ouder- en Kindteams contact met je op om een afspraak te maken. Je leert ons dan beter kennen. Samen bespreken we de zwangerschap, bevalling en de eerste dagen met jullie baby. We zijn er voor al je vragen. Deze afspraak duurt ongeveer een uur. 

Meer over onze hulp voor 0 tot 4 jaar

Bel ons op werkdagen van
9.00 – 12.00 uur op (020) 555 59 61


Wil je je afspraken met de jeugdverpleegkundige bekijken of verzetten?

Voor kinderen tot 12 jaar ga je naar

Ouderportaal JGZ

 

Of log in op het

Ouderportaal SAG


Zoek een team bij jou in de buurt

Direct contact, start de chat

Ouders en verzorgers met kinderen van 0 tot 12 kunnen hier chatten. Stel je vraag vrijblijvend en anoniem via de chat aan een jeugdverpleegkundige. Elke werkdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur voor ouders en verzorgers. Chatten is vertrouwelijk en anoniem. Je bent welkom, praten helpt. 

 

Start chat