DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online
 

Positief Opvoeden

Hoe stimuleer je gewenst gedrag?

 

Opvoeding is niet altijd makkelijk. Kan je wel wat tips en advies gebruiken? Positief Opvoeden geeft duidelijke antwoorden op dagelijkse opvoedvragen. Je  leert hoe je gewenst gedrag van je kind kunt stimuleren en hoe je om kunt gaan met ongewenst gedrag.

 

Voor wie?

Positief Opvoeden is er voor iedere ouder die wel wat ondersteuning bij de opvoeding kan gebruiken. Ouders met kleine vragen of grote zorgen. Om meer te kunnen genieten van jouw kind of kinderen!

 

Doel

Met Positief Opvoeden leer je gewenst gedrag te stimuleren. Daarnaast leer je problemen te herkennen voordat ze uit de hand lopen en krijg je handvatten om met lastige situaties om te gaan. Je leert ook hoe je jouw kind kunt leren om zich aan regels te houden en beter te luisteren. Uiteindelijk zal het opvoeden makkelijker en plezieriger worden.

 

Hoe doen we dat?

We kijken samen naar de situatie en bespreken wat je wil verbeteren. Er is altijd aandacht voor wat goed gaat en er is ruimte om te oefenen met de punten die je wil verbeteren. Een kleine verandering in aanpak maakt vaak al een groot verschil. De verschillende werkmaterialen zorgen ervoor dat je als ouder kunt leren op een manier die bij jou past (lezen, praten, kijken, oefenen).

 

Je kunt kiezen voor Positief Opvoeden in een groep (bijvoorbeeld een lezing, een workshop of een cursus) of voor één of meerdere individuele gesprekken. De ouder- en kindadviseur kan je informeren over de verschillende vormen zodat je kan kiezen wat bij jou en jouw gezin past. Tijdens groepsbijeenkomsten kun je ook met andere ouders ervaringen uitwisselen en leren van elkaar.

 

Extra informatie

Meer informatie over Positief Opvoeden vindt je op www.positiefopvoeden.nl.

Wil je bovenstaande informatie uitprinten? Download dan hier de informatiefolder.

Wil je meedoen aan een cursus? Bekijk dan hier de het actuele aanbod van trainingen.