DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Communicatieadviseur

Ouder- en Kindteams Amsterdam is op zoek naar een

 

Communicatieadviseur voor 24 uur per week

 

Wij zijn Stichting Ouder- en Kindteams Amsterdam (OKT), een jonge organisatie – opgericht begin 2019 – met binnenkort ruim 550 medewerkers. We zijn een wijkteam voor jeugd en gezinnen en bieden ondersteuning, jeugd- en opvoedhulp (zo veel mogelijk preventief) aan kinderen, jongeren en hun ouders. We werken in de wijken samen met de collega’s van de jeugdgezondheidszorg en diverse andere samenwerkingspartners. Een uitdagende opdracht in een stad die altijd in beweging is.

 

Communicatie maakt deel uit van het ondersteuningsteam van het OKT; de afdeling bestaat uit een communicatie adviseur (hiervoor zoeken we dus een nieuwe collega!) en een online content adviseur, onder leiding van een teamleider. Voor de strategische inhoudelijke doorontwikkeling van communicatie voor het OKT is een projectleider verantwoordelijk.

 

Profiel
Voor deze functie zoeken wij een enthousiaste en betrokken collega die graag in een dynamische organisatie werkt. Je kunt goed zelfstandig werken en werkt daarnaast ook graag samen in een team en met collega’s door de hele organisatie. Je neemt initiatief, je bent pro-actief en organisatiesensitief. Je hebt een hands-on mentaliteit.

 

Communicatieadviseur
Als communicatieadviseur ben je samen met de online content medewerker verantwoordelijk voor het praktisch uitvoering geven aan de visie op communicatie en de online onderdelen uit het jaarplan. Communicatie is ondersteunend en faciliterend aan de wijkteams van de Ouder- en Kindteams.

Het betreft een gevarieerd takenpakket waarin je goed in staat bent om prioriteiten te stellen en tegelijkertijd resultaten te behalen. Je werkt zelfstandig, betrekt de juiste mensen en neemt ook de uitvoering voor je rekening.

 

Jouw werkzaamheden

 • het verder uitwerken en uitvoeren van de communicatiestrategie, zowel op organisatie als op wijkniveau, in samenwerking met collega’s en externe partners
 • verbinding maken met de wijkteams, ophalen van input voor communicatiedoeleinden uit de wijkteams en extern
 • uitwerken nieuws- en persberichten die de weerslag van de organisatie/wijkteams vormt maar ook inspirerend werkt naar binnen en buiten
 • adviseren van directie en projectleider over externe communicatie
 • signaleren van maatschappelijke issues die relevant zijn voor de organisatie en pro-actief zorgdragen voor passende acties
 • redigeren en redactie van vaste producten zoals jaarverslag van het OKT
 • vormgeven en bewaken huisstijl gebruik binnen de organisatie

 

Wij vragen

 • een ervaren, allround communicatieadviseur met HBO/WO-werk- en denkniveau
 • ervaring met het ontwikkelen, onderhouden en analyseren van (digitale) kanalen
 • goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden
 • ervaring in vormgeven van producten
 • creativiteit en flexibiliteit in ideeën en aanpak
 • nieuwsgierigheid, een frisse kijk en open blik
 • een collega die zich kan  verhouden tot verschillende communicatie doelen/vragen vanuit verschillende invalshoeken (directie, wijkteams)
 • maatschappelijk betrokkenheid en affiniteit met het werk en de doelgroep van het OKT

 

Wij bieden

Communicatieadviseur bij de Ouder- en Kindteams is een mooie functie in een informele en professionele organisatie die volop in ontwikkeling is en blijft. Samen zorgen we ervoor dat Amsterdamse kinderen, jongeren en hun ouders de hulp en ondersteuning krijgen die zij nodig hebben.

 

Voor al onze medewerkers is er veel ruimte voor initiatief; ons motto is: we doen wat nodig is, soms over de grenzen van het eigen werk heen. Wij sluiten aan bij de verschillende doelgroepen en werken intensief samen met formele en informele partners in de wijk en op de scholen. Leidend zijn de missie, visie en kernwaarden: laagdrempelig, aansluiten en versterken.

 

Wij zijn een organisatie waarin iedereen zich welkom en thuis voelt. Hoe inclusiever we zijn, hoe beter we kunnen aansluiten bij alle kinderen en gezinnen in Amsterdam. We streven daarom naar een personeelsbestand met een mooie mix van achtergronden en perspectieven, als een goede afspiegeling van de superdiverse stad Amsterdam.

 

Bij je aanstelling krijg je een jaarcontract, met de mogelijkheid tot verlenging en uitzicht op een vast dienstverband. Inschaling voor deze functie is schaal 9 van de cao Jeugdzorg.

 

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Iris Clarkson (06-83176461, huidige communicatieadviseur) of Nina Cornelissen (06-40393373, online content medewerker) . Informatie over de Ouder- en Kindteams Amsterdam vind je op onze website.

 

Solliciteren

Als jij in ons profiel past en zin hebt in deze uitdaging, dan verwelkomen we je graag!

Je motivatie en curriculum vitae kun je t/m 22 oktober sturen naar Eva Steenman, HR medewerker bij de Ouder- en Kindteams, via vacature@oktamsterdam.nl onder vermelding van ‘communicatieadviseur’ in het onderwerp.

 

Het inwinnen van referenties en het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) behoren tot onze standaard selectieprocedure.