DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Ouder- en kindadviseur

Iets voor jou?

 

Let op: deze vacature is momenteel gesloten. Reacties worden niet meer meegenomen in deze procedure. Houd de website goed in de gaten voor openstaande vacatures. 

 

Justin vertelt…

 

 

Wat ga je doen?

Je helpt jongeren, kinderen en ouders.

Je werkt waar jongeren zijn, dus: op straat, in de wijk, op school, in het park, op de sportschool.

Je zet je extra in voor gezinnen in een moeilijke positie.

“Faalangstige kinderen, complexe scheidingen, huiselijk geweld, opvoedvragen, jongeren met een verslaving. En zo kan ik nog wel even door gaan. Alles komt voorbij”

 

Jij weet wat nodig is

Jij snapt jongeren, kan een band opbouwen. Je motiveert en coacht. Je werkt outreachend, zoekt mensen op. Ze weten jou te vinden als ze je nodig hebben.

Je onderzoekt wat nodig is zodat jongere of gezin weer verder kunnen. Jullie maken samen een plan van aanpak. Het belang van de jeugdige staat altijd voorop.

“Niets is mooier in je werk als je terug krijgt dat je echt een verschil hebt kunnen maken. Dat je er voor mensen kunt zijn. Dat mensen zich gesteund en gewaardeerd voelen. Dit zorgt er weer voor dat ik regelmatig met een glimlach op mijn fiets zit”

 

Werken in een team

Je bent deel van een van de Ouder- en Kindteams. Je werkt samen met je collega’s en met formele en informele partners in de wijk, op school en in de stad. Je sluit aan bij wijkinitiatieven, organiseert bijeenkomsten en werkt jouw eigen ideeën uit. Bij vragen over veiligheid weet jij welke stappen je, samen met het gezin, moet zetten.

“In het team is er ruimte voor een grapje en gezelligheid. De informele sfeer zorgt ervoor dat ik me op mijn gemak voel op de werkvloer”

 

Dit zoeken wij

Bij Ouder- en Kindteams werken we allemaal vanuit een generalistische basis en daarnaast hebben we in de teams expertise op verschillende gebieden, denk hierbij aan: preventie, wijkgericht werken, jongeren, meervoudige problematiek en veiligheid.

 

Wij zoeken momenteel nieuwe collega’s die willen werken met gezinnen met kinderen (0-23 jaar) én specifiek ervaring hebben met en expertise hebben op:

  • de jongeren doelgroep
  • wijkgericht werken

 

Bij Ouder- en Kindteams Amsterdam

– is veel ruimte voor initiatief

– zijn de kernwaarden laagdrempelig, aansluiten en versterken

 

Het OKT wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom en thuis voelt. Hoe inclusiever we zijn, hoe beter we kunnen aansluiten bij alle kinderen en gezinnen in Amsterdam. We streven daarom naar een personeelsbestand met een mooie mix van achtergronden en perspectieven, als een goede afspiegeling van de superdiverse stad Amsterdam.

 

Wil je meer lezen over de Ouder – en Kindteams? Klik dan hier.

 

Niet onbelangrijk

Salaris: schaal 9 van de cao Jeugdzorg

Jaarcontract, daarna mogelijkheid voor vast contract

Aantal uur: 28-36 uur, geen vaste kantoortijden

“Je krijgt de vrijheid om zelf je agenda in te delen. Sowieso biedt het OKT veel flexibiliteit. Heel relaxed”

 

Solliciteren?

Ben je SKJ geregistreerd als Jeugd- en gezinsprofessional of heb je de mogelijkheid om je te registeren?

Stuur dan uiterlijk op 29 november naar vacature@oktamsterdam.nl:

  • je cv en
  • je motivatievideo (max 1 minuut) – je leest het goed, geen brief dus!

 

Vragen? je kunt altijd even bellen/appen naar Eva Steenman: 06-18523059.

 

En dan?

  • We gaan na 29 november alle binnengekomen cv’s en video’s bekijken, in de week van 30 nov – 4 dec kun je van ons een reactie verwachten.
  • Dan zullen er 2 sollicitatierondes zijn.
  • Daarna plannen we een arbeidsvoorwaardengesprek met je in, doen we een referentiecheck én vragen we een VOG voor jou aan. En dan…. heten we jou van harte welkom bij het OKT!
  • We verwachten deze sollicitatieronde voor de kerstvakantie af te ronden.