DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Ouder- en kindadviseur (pgb)

Ouder- en Kindteams Amsterdam is op zoek naar een

OUDER- EN KINDADVISEUR met PGB-TAKEN

voor 32 uur per week

 

Als ouder- en kindadviseur met Pgb-taken ondersteun je gezinnen in het proces van het persoonsgebonden budget. Bij een Pgb-aanvraag is er al een plan opgesteld door jeugdige en ouders, met collega’s uit de wijk. Jij bouwt daar op voort. Je wilt bereiken dat gezinnen zèlf de zorg kunnen organiseren. Hiertoe heb je contact met ouders, de jeugdige en zorgaanbieders over het Pgb-plan en het begeleidingsplan. Jullie kijken samen naar de kwaliteit van deze plannen en de urentoekenning (budget). Met je team beantwoord je vragen van ouders, jongeren en collega’s in de wijken over het Pgb.

 

Ouder- en Kindteams Amsterdam bestaat uit 22 wijkteams, 2 VO-teams en het MBO Jeugdteam. In de teams werken ouder- en kindadviseurs en jeugdpsychologen. Vanuit de jeugdgezondheidszorg participeren jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen. In samenhang bieden zij opvoed- en opgroeiondersteuning op maat, leveren jeugdhulp en zetten specialistische jeugdhulp of andere voorzieningen in als nodig. De teams zijn actief in de wijk, waar zij samen met netwerkpartners werken aan het versterken van het opvoedkundig klimaat in de wijk.

 

Voor alle medewerkers is er veel ruimte voor initiatief; ons motto is: we doen wat nodig is, soms over de grenzen van het eigen werk heen. Wij sluiten aan bij de verschillende doelgroepen en werken intensief samen met formele en informele partners in de wijk en op de scholen. Leidend zijn de missie, visie en kernwaarden: laagdrempelig, aansluiten en versterken.

 

Per direct zoeken wij een ouder- en kindadviseur met Pgb-taken voor 32 uur per week, je werkplek is bij het PGB team is in het centrum van Amsterdam. Je werkt met gezinnen uit heel Amsterdam.

 

Voor deze functie zoeken wij een enthousiaste en betrokken collega die met een grote mate van zelfstandigheid goed kan samenwerken in een dynamisch werkveld. Je bent flexibel en je kunt regie voeren. Je kunt procesmatig denken en voortgang bewaken. Je beoordeelt het Pgb en neemt besluiten, waarbij het belang van de jeugdige voorop staat. Je bent in staat om informatie helder en duidelijk uit te leggen en over te brengen. Je hebt een dienstverlenende houding en geeft niet gauw op. Voortdurende kwaliteitsverbetering en een (zelf)kritische blik zijn voor jou vanzelfsprekend.

 

Wij vragen van jou

  • een afgeronde relevante HBO opleiding, bijvoorbeeld MWD, SPH, pedagogiek;
  • je bent geregistreerd als jeugdzorgwerker of jeugd- en gezinsprofessional bij SKJeugd;
  • je hebt minimaal 2 jaar ervaring met werken met kinderen, jongeren en hun ouders in de hulpverlening of jeugdzorg;
  • je hebt affiniteit met het Pgb-proces.

 

Wij bieden jou

Een ouder- en kindadviseur met Pgb-taken vervult een uitdagende functie, in een warme, informele  organisatie die volop in ontwikkeling is, en blijft. Samen zorgen we ervoor dat Amsterdamse kinderen, jongeren en hun ouders de hulp en ondersteuning krijgen die zij nodig hebben.

Kan jij ons versterken, dan verwelkomen we je graag!

 

In eerste instantie krijg je een jaarcontract. Inschaling voor deze functie is schaal 9 van de cao Jeugdzorg.

 

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Simona Samura (teamleider) via 06-30398357.

 

Solliciteren?

Stuur je motivatiebrief en cv uiterlijk op zondag 21 juli 2019 naar Eva Steenman (HR medewerker), via vacature@oktamsterdam.nl. Het inwinnen van referenties en het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) behoren tot onze standaard selectieprocedure.