DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Kom jij ons PGB team versterken?

Wij zoeken per direct een nieuwe collega in het Pgb team voor minimaal 32 uur en minimaal een half jaar. Daarna is het mogelijk om aan de slag te gaan bij één van onze wijkteams.

 

 

Wie zijn wij? 

Ouder- en Kindteams Amsterdam bestaat uit 22 wijkteams, een VO-team en het MBO Jeugdteam. In de teams werken ouder- en kindadviseurs en jeugdpsychologen. Vanuit de jeugdgezondheidszorg participeren jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen. In samenhang bieden zij opvoed- en opgroeiondersteuning op maat, leveren jeugdhulp en zetten specialistische jeugdhulp of andere voorzieningen in als nodig. Hieruit komt soms ook een aanvraag voor een Persoonsgebonden budget (Pgb). Deze aanvragen worden door het Pgb team opgepakt en beoordeeld.

 

Het Pgb team is een klein team en bestaat uit gedreven en enthousiaste collega’s die samen alles op alles zetten om de gezinnen zo goed mogelijk te ondersteunen bij het inzetten van een Pgb.

Het team werkt het liefste samen met elkaar op kantoor (stadsdeel Centrum) maar gezien de huidige situatie nu vooral vanuit huis.

 

“We bouwen met elkaar aan een effectieve manier van werken, daarbij is veel ruimte voor eigen inbreng. Het is een dynamische omgeving”

 

Hoe ziet het werk eruit als je gaat werken in het Pgb team?

 • Alle Pgb aanvragen voor jeugdigen uit de gemeente Amsterdam komen bij het Pgb team binnen, vanuit de wijkteams, huisartsen of gecertificeerde instellingen (GI).
 • Je onderzoekt de Pgb aanvraag en komt in contact met het gezin (huisbezoek of telefonisch). Samen kijk je hoe de aanvraag eruit ziet en of deze goed aansluit bij wat het gezin nodig heeft. Je toets de kwaliteit van de zorg, de motivatie voor de Pgb aanvraag en je kijkt naar de vaardigheden op het gebied van Pgb beheer van het gezin.
 • Je neemt, altijd na overleg met een collega, een goed onderbouwd besluit over de Pgb aanvraag. Je bespreekt dit met ouders en helpt hen op weg met het omgaan met een Pgb. Wanneer een besluit niet is wat ouders hadden verwacht, neem je hen mee in jouw overwegingen.
 • Tijdens dit hele proces heb je contact met je collega(‘s) uit de wijkteams, zorgverleners, de school, de gemeente en/of betrokken artsen & therapeuten. Je wint zo alle informatie in om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen.
 • Je bent voor een korte periode (op afstand) betrokken bij het gezin en stapt er na de Pgb-beoordeling (voorlopig) weer uit. Tijdens de looptijd van een Pgb zijn er regelmatig evaluaties.
 • Als er vragen zijn over een (lopende) Pgb, van ouders, jeugdigen, collega’s uit de wijk of zorgverleners, dan is het Pgb team er altijd om deze vragen te beantwoorden.
 • Tijdens de gesprekken met ouders ben je regelmatig bezig met psychologische gespreksvoeringen. Ouders zitten vaak nog in een acceptatieproces en soms moet je lastige beslissingen die niet in lijn zijn met waar ouders op hoopten. 

 

Werken in een team

Je maakt deel uit van het Pgb-team van de Ouder- en Kindteams Amsterdam.
Je werkt binnen het Pgb team samen maar zelfstandig. De Pgb aanvragen worden onderling verdeeld, maar natuurlijk is het team er altijd om je te ondersteunen en mee te denken, wanneer dat nodig is.

 

“In het team is er ruimte voor een grapje en gezelligheid. De informele sfeer zorgt ervoor dat ik me op mijn gemak voel op de werkvloer”

 

Dit neem jij mee

 • Jij bent minimaal 32 uur per week en minimaal een half jaar beschikbaar voor het werk in het Pgb-team. Daarna is het mogelijk om aan de slag te gaan in een van onze wijkteams, als jij hier interesse in hebt;
 • Jij hebt een afgeronde relevante HBO opleiding, bijvoorbeeld Social Work (SPH, MWD) of Pedagogiek;
 • Jij bent geregistreerd als jeugd- en gezinsprofessional bij SKJeugd;
 • Jij hebt ervaring met het Pgb-proces en de jeugdhulpverlening;
 • Jij hebt affiniteit met het werken binnen gestelde kaders; wetten, regels en jurisprudentie en vindt het ook leuk om te puzzelen. Uiteindelijk is alles maatwerk en is er veel grijs gebied waarbinnen jij een besluit moet nemen.

 

“Niets is mooier in je werk als je terug krijgt dat je echt een verschil hebt kunnen maken. Dat je duidelijkheid kan bieden voor mensen in een soms best ingewikkelde wereld. Hierdoor voelen mensen zich gesteund en ontlast’ 

 

Wat bieden wij?

 • Je werkt bij een platte organisatie met een informele cultuur en veel ruimte voor autonomie en ontwikkeling. Er is veel ruimte voor initiatief;
 • Je werkt voor een sociale organisatie. We zorgen goed voor elkaar, zodat we er kunnen zijn voor de gezinnen in Amsterdam;
 • Je krijgt een leerbudget om je verder te ontwikkelen;
 • Je krijgt een jaarcontract, daarna is er de mogelijkheid voor een vast contract;
 • Je salaris valt in schaal 9 van de cao Jeugdzorg;
 • Je ontvangt een eindejaarsuitkering, vakantiegeld en 200 uur verlof (o.b.v. 36 uur), een goede pensioenvoorziening, reiskostenvergoeding en een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering;
 • Je krijgt een laptop en een telefoon voor werk;
 • Je kan op elke locatie een Swapfiets gebruiken.

 

Bij Ouder- en Kindteams Amsterdam

 • is het motto: we doen wat nodig is, soms over de grenzen van het eigen werk heen;
 • zijn de kernwaarden: laagdrempelig, aansluiten en versterken;
 • is veel ruimte voor initiatief.

De Ouder- en Kindteams streeft ernaar een organisatie te zijn waarin iedereen zich welkom en thuis voelt. Hoe inclusiever we zijn, hoe beter we kunnen aansluiten bij alle kinderen en gezinnen in Amsterdam. We streven daarom naar een personeelsbestand met een mooie mix van achtergronden en perspectieven, als een goede afspiegeling van de superdiverse stad Amsterdam.

 

Ben je SKJ geregistreerd als Jeugd- en gezinsprofessional?
Stuur dan je cv en korte motivatie zo snel mogelijk naar vacature@oktamsterdam.nl. Geef hierin duidelijk aan waarom het PGB team jou zo aanspreekt, welke ervaring jij hebt met het Pgb-proces en dat jij SKJ geregistreerd bent.

 

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Simona Samura via 0630398357 of s.samura@oktamsterdam.nl