DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Vacature: ouder- en kindadviseurs

Ouder- en Kindteams Amsterdam is op zoek naar

ouder- en kindadviseurs voor 24-36 uur per week

 

Als ouder- en kindadviseur bied je vanuit een Ouder- en Kindteam ondersteuning aan kinderen, jongeren en ouders bij vragen over opvoeden en opgroeien. Je werkt in de wijk en/of op scholen. Je bent een vast aanspreekpunt en werkt nauw samen met partners op school, in de wijk en in de stad. Je denkt mee, geeft informatie, advies en consultatie. Indien nodig maak je, samen met gezin of jongere, een plan van aanpak. Je bent er voor alle jeugdigen, van 0 tot 23 jaar. Je organiseert bijeenkomsten, sluit aan bij bestaande initiatieven en zet je extra in om kinderen, jongeren en ouders te bereiken die de minst goede start of positie hebben. Zijn er vragen over veiligheid, dan weet jij welke stappen je, samen met het gezin, moet zetten.

 

Ouder- en Kindteams Amsterdam bestaat uit 22 wijkteams, 2 VO-teams en het MBO Jeugdteam. In de teams werken ouder- en kindadviseurs en jeugdpsychologen. Vanuit de jeugdgezondheidszorg participeren jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen. In samenhang bieden zij opvoed- en opgroeiondersteuning op maat, zoveel als mogelijk preventief. Ook zijn zij actief in de wijk, waar zij samen met netwerkpartners werken aan het versterken van het opvoedkundig klimaat in de wijk.

 

Voor alle medewerkers is er veel ruimte voor initiatief; ons motto is: we doen wat nodig is, soms over de grenzen van het eigen werk heen. Wij sluiten aan bij de verschillende doelgroepen en werken intensief samen met formele en informele partners in de wijk en op de scholen. Leidend zijn de missie, visie en kernwaarden: laagdrempelig, aansluiten en versterken.

 

Wij zoeken ouder- en kindadviseurs die kunnen werken met jeugdigen van 0 tot 23 jaar.
Nadrukkelijk vragen wij je om te solliciteren als je

  • specifiek ervaring hebt met jongeren.

 

Je krijgt een aanstelling voor 24 – 36 uur per week, in overleg. Geef in je motivatie aan wat jouw specialisatie is, waar je eventuele voorkeur naar uitgaat en wat het gewenste aantal uren is.

 

Profiel
Voor deze functie zoeken wij een enthousiaste en betrokken collega die met een grote mate van zelfstandigheid goed kan samenwerken in een dynamisch werkveld. Je bent flexibel en je kunt regie voeren. Je kunt procesmatig denken en voortgang bewaken. Je werkt vraaggericht, op maat en zorgt dat  het belang van de jeugdige voorop blijft staan. Je kan informatie helder en duidelijk uitleggen en overbrengen. Je ziet kansen en weet mensen te motiveren, je geeft niet gauw op. Voortdurende kwaliteitsverbetering en een (zelf)kritische blik zijn voor jou vanzelfsprekend.

 

Wij vragen van jou

  • een afgeronde relevante HBO opleiding, bijvoorbeeld MWD, SPH, pedagogiek;
  • je bent geregistreerd als jeugdzorgwerker of jeugd- en gezinsprofessional bij SKJeugd;
  • je hebt minimaal 2 jaar ervaring met werken met kinderen, jongeren en hun ouders in de hulpverlening of jeugdzorg
  • kennis van de sociale kaart van Amsterdam is een pré
  • ervaring met het geven van trainingen is een pré (o.a. Positief Opvoeden, faalangstreductie- en competentietrainingen)

 

Wij bieden jou

Een ouder- en kindadviseur bij de Ouder- en Kindteams vervult een uitdagende functie, in een warme, informele organisatie die volop in ontwikkeling is, en blijft. Samen zorgen we ervoor dat Amsterdamse kinderen, jongeren en hun ouders de hulp en ondersteuning krijgen die zij nodig hebben. Kan jij ons versterken, dan verwelkomen we je graag.

Dienstverband en salariëring

In eerste instantie krijg je een jaarcontract. Inschaling voor deze functie is schaal 9 van de cao Jeugdzorg.

 

Informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Rob Schuddemat, teamleider van het Ouder- en Kindteam Zuid, via 0624648987.

Informatie over de Ouder- en Kindteams Amsterdam vind je op de website oktamsterdam.nl.

 

Solliciteren?

Stuur je motivatiebrief en cv uiterlijk op 26 mei 2019 naar Eva Steenman (HR medewerker), via vacature@oktamsterdam.nl. Het inwinnen van referenties en het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) behoren tot onze standaard selectieprocedure.