direct contact

Kinderen In Een Scheiding (KIES) training

In de spel- en praatgroep KIES (Kinderen in Echtscheiding Situatie) praat jouw kind samen met andere jongens en meiden over zijn of haar situatie. Na een scheiding is het dagelijks leven soms moeilijk, verdrietig of verwarrend. Kinderen kunnen een loyaliteitsconflict ervaren. In de training leren kinderen hoe zij (nog beter) om kunnen gaan met de gevolgen van een scheiding. Zij leren hun gevoelens te begrijpen en te verwerken.

 

Voor wie?

Deze groep is voor jongens en meiden tussen de 6 en 12 jaar met gescheiden ouders. De scheiding kan recent zijn of al wat langer geleden hebben plaatsgevonden.

 

Doel?

De kinderen begrijpen hun situatie beter en kunnen beter om gaan met hun gevoelens en gedrag. Zij kunnen daarin keuzes te maken. Naar ouders toe kunnen zij duidelijk communiceren.

 

Hoe doen we dat?

De kinderen volgen 7 bijeenkomsten, wekelijks na of onder schooltijd. Zij leren aan de hand van rollenspellen, gesprekken en opdrachten de scheiding te verwerken en weer grip te krijgen op hun leven.

Naast een intake en evaluatie kunnen ouders ook ouderbegeleiding te krijgen in een aantal sessies.

Deze training wordt gegeven door KIES in samenwerking met de Ouder- en Kindteams Amsterdam.

KIES biedt Kinderen In Een Scheiding de kans om in een veilige omgeving te vertellen over wat zij meemaken nu hun ouders uit elkaar zijn. KIES helpt kinderen om te leren kiezen voor henzelf, de scheiding is hen immers overkomen. KIES geeft kinderen een eigen ruimte en plek om in een veilige omgeving samen met andere kinderen stil te staan bij alles wat de scheiding met zich heeft meegebracht en wat ze misschien nog steeds meemaken.
KIES is geen therapie, het is coaching van kinderen. Het maakt een kind sterker. Vaak hebben kinderen vragen, zorgen en wensen. Bij KIES kunnen kinderen ongestoord praten en vertellen, zonder rekening hoeven te houden met de gevoelens van hun ouders. Het (h)erkennen van gevoelens en soortgelijke ervaringen bij hun groepsgenoten sterkt kinderen.

Kort of lang geleden uit elkaar? Dit maakt niet uit, KIES is een laagdrempelige training voor alle kinderen die een scheiding van hun ouders meegemaakt hebben, of op dit moment meemaken. Na KIES hebben kinderen geleerd hun gedachten te verwoorden. Ze kunnen beter vertellen waar ze zich zorgen over maken of wat ze niet begrijpen. Kinderen en ouders kunnen hierdoor werken aan voor hen best haalbare mogelijkheden.

Maandag 31 mei start de KIES training in Nieuw-West (Slotermeer).
Aanvang: 15.30u-16.55u. Kinderen van groep 3 t/m groep 8 kunnen deelnemen. Maximaal 9 kinderen kunnen deelnemen aan KIES. Inschrijven kan tot uiterlijk 24 mei a.s. Er zijn geen kosten aan verbonden. Je kan je kind(eren) ook digitaal inschrijven op kiesamsterdam.nl, daar is vind je ook meer informatie. Eveneens kun je het deelnameformulier opvragen bij de ouder- en kindadviseur van uw school.


U kunt zich voor deze training niet meer inschrijven.