direct contact

Blog: hier vind je nieuws, verhalen & inspiratie!

De helende kracht van een hondenpoot

Met de loopbaanvergoeding van de Ouder- en Kindteams Amsterdam volgde Ine samen met haar hond Roef een coachopleiding. Deze kwispelende co-coach helpt haar nu 1 keer per maand met het begeleiden van gezinnen.

De helende kracht van een hondenpoot

Samenwerken met het Buurtteam

Nadia (BT) en Nirmala (OKT) werken samen om moeder Flo en haar twee kinderen de beste ondersteuning te bieden. De resultaten van deze nauwe samenwerking zijn voelbaar. Flo en haar kinderen zitten een paar maanden later al veel beter in hun vel.

Lees hier het verhaal!

Een huisarts vertelt over de samenwerking

Met de Ouder- en Kindteams ook aanwezig bij overleggen van ons basisteam in de wijk, kunnen we snel op zoek naar hulp. De OKT-collega’s kennen de wijk en gezinnen goed en kijken breed naar passende hulp in de buurt.

Lees hier het verhaal!

Nieuwe vestiging in Weesp

Ouder- en Kindteams Amsterdam heeft een nieuwe vestiging in Weesp. Wij werken hier op dezelfde locatie als het Buurtteam en we zijn blij dat we samen een positieve bijdrage kunnen leveren aan de inwoners van Weesp. 

Lees hier meer over de locatie.

Samen zorgen voor baby Muntaga in stadsdeel Zuidoost

In Zuidoost zorgen meerdere organisaties samen voor baby Muntaga. Hij ging uit logeren bij de Eigen Kracht Centrale en het OKT en landde daarna in de zachte handen van een collega van het Buurtteam.

Lees hier meer!

Podcast project opgroeien live

We zijn een podcastserie gestart! Twee jeugdverpleegkundingen van GGD Amsterdam bespreken verschillende onderwerpen over het opgroeien en opvoeden van kinderen. 

Lees hier meer over de podcast!

Interview: Afscheid Directeur Renske Emmelkamp

Negen jaar lang werkte ze voor Stichting Ouder- en Kindteams Amsterdam. Renske zag de organisatie groeien van proeftuin tot professionele organisatie.

Lees hier het interview!

Radiogesprekken over opvoeden en opgroeien in Zuidoost

Onze ouder- en kindadviseurs uit team Zuidoost waren te gast bij radiozender RTVRAZO. We hebben de eer gekregen om 10 afleveringen samen op te nemen over thema’s als positief opvoeden en omgaan met emoties. 

Lees hier meer!

Twee nieuwe directieleden Stichting Ouder- en Kindteams Amsterdam

Evelyn Klein Haneveld en Jolanda Gerritsen worden per 1 mei 2023 benoemd tot directeuren van Stichting Ouder en Kindteams Amsterdam. Samen met directeur-bestuurder Toke Tom vormen zij het nieuwe bestuur van de stichting.