direct contact

Over ons

 

Ouder- en Kindteams Amsterdam is er voor alle kinderen, jongeren en ouders in Amsterdam. Wij bieden laagdrempelige jeugdhulp en jeugdgezondheidszorg. Onze teams bestaan uit ouder- en kindadviseurs, jeugdartsen, jeugdpsychologen en jeugdverpleegkundigen. Voor elke vraag of probleem rondom gezond opgroeien en opvoeden wordt de juiste expertise ingezet.

 

Samen helpen we kinderen en jongeren om gezond en veilig op te groeien en zich optimaal te ontwikkelen. Daar maken we ons elke dag sterk voor. Wij doen wat nodig is, zodat kinderen, jongeren en ouders grip houden of krijgen op hun leven. Omdat jeugdhulp en jeugdgezondheidszorg onder één dak zitten, kunnen we goed samenwerken om gezinnen de juiste hulp te bieden als dat nodig is. Professionals kunnen gebruik maken van onze kennis en expertise of ons betrekken bij vragen en problemen rondom opgroeien en opvoeden.

Missie en Visie

 

Kinderen en jongeren in Amsterdam groeien gezond en veilig op en ontwikkelen zich tot veerkrachtige volwassenen die met vertrouwen de toekomst tegemoet gaan. 

 

Hier dragen we aan bij door:

  • er dichtbij en laagdrempelig te zijn voor ouders en kinderen;
  • eerder en sneller problemen te signaleren en waar mogelijk te normaliseren;
  • zorg op maat te bieden en te kijken wat er nodig is;
  • met een brede blik te kijken (oog voor factoren als armoede, psychosociale problematiek ouders);
  • samen te werken met partijen in de wijk;
  • informele netwerken te benutten en ruimte te geven aan de eigen kracht van kinderen, jongeren en ouders;
  • specialistische hulp erbij halen als dat nodig is.

De organisaties

 

Ouder- en Kindteams Amsterdam bestaat uit de jeugdgezondheidszorg (GGD en SAG) en de stichting Ouder- en Kindteams. Wij presenteren ons als één, onder de naam Ouder- en Kindteams Amsterdam. Dat is duidelijk en herkenbaar voor iedereen in Amsterdam met een vraag of zorg over opvoeden, opgroeien of de gezondheid van een kind.

Tips of klachten

 

We doen elke dag ons best om je zo goed mogelijk te helpen. Maar soms gebeurt er iets waar je niet tevreden over bent. We vinden het belangrijk om daarvan te leren. Tips zijn ook welkom zodat we onze dienstverlening kunnen verbeteren. Lees meer hoe je je tip of klacht kunt indienen. 

 

Tips en Klachten

Privacy

 

Wij gaan zorgvuldig om met persoonlijke gegevens van ouders en kinderen. We delen geen informatie zonder jouw toestemming en alleen degenen die bij de hulp betrokken zijn, hebben toegang tot jouw dossier. 

 

Privacy en cookies

Bel ons op werkdagen van
9.00 – 12.00 uur op (020) 555 59 61


Wil je je afspraken met de jeugdverpleegkundige bekijken of verzetten?

Voor kinderen tot 12 jaar ga je naar

Ouderportaal JGZ

 

Of log in op het

Ouderportaal SAG


Zoek een team bij jou in de buurt