direct contact

Competentietraining (6-9 jaar)

Sociale vaardigheden kan je leren! Met de competentietraining leert jouw kind prettig om te gaan met andere kinderen. Op een manier die bij het kind past. Hij of zij ontdekt bijvoorbeeld hoe je aardig kan zijn, zonder over je heen te laten lopen. Ook leert het kind om te gaan met pestgedrag en om voor zichzelf op te komen, zonder ruzie te krijgen. 

 

Voor wie?

De training is bedoeld voor jongens en meiden van 6-9 of van 9-12 jaar. Vindt je kind het lastig om vriendjes te maken? Is hij of zij erg onzeker of verlegen? Of reageert jouw kind juist snel heftig of boos en loopt het vaak uit op ruzie? In deze gevallen kan je kind veel baat hebben bij deze training.

 

Doel

Door het volgen van de Competentietraining neemt het zelfvertrouwen van je kind toe. Het leert om op een bij hem of haar passende en helpende manier om met andere kinderen en onverwachte situaties om te gaan. Het kind leert het beste uit zichzelf te halen.  

 

Hoe doen we dat?

In de training praten, spelen en oefenen de kinderen met situaties die ze lastig vinden. Bijvoorbeeld opkomen voor zichzelf of gevoelens herkennen bij zichzelf en anderen. Het programma bestaat uit zeven tot acht bijeenkomsten van anderhalf uur. In een groep zitten zes tot acht kinderen. 

 

Voordat de training begint, is er een startgesprek met ouder(s) en kind. Dan wordt er gekeken wat het kind wil leren en of de training hiervoor geschikt is. Halverwege de training is er een ouderbijeenkomst. We sluiten af met een eindgesprek om te bespreken wat het kind heeft geleerd.
Na afronding ontvangen de kinderen, in aanwezigheid van hun ouders, een certificaat.

 

Belangrijk is dat jouw kind ook buiten de training oefent met wat hij of zij in de training leert zowel op school als thuis. Je helpt daarbij door je kind te ondersteunen bij de huiswerk klus opdrachten. De leerkracht kan ondersteunen met het oefenen van de vaardigheden op school. 

 

Kosten?

Er zijn geen kosten aan verbonden

de training is al vol


U kunt zich voor deze training niet meer inschrijven, het maximum aantal inschrijvingen is bereikt.