direct contact

Peuter in zicht

Een peuter ontwikkelt zich razendsnel. Door de vele veranderingen gaat het er thuis soms stormachtig aan toe. Wat doet je bijvoorbeeld als je kind – een driftbui heeft? – niet wil eten? – niet wil luisteren? – andere kinderen slaat? Alle ouders van peuters kunnen voor deze en andere vragen komen te staan. 

 

Voor wie?

De cursus Peuter in Zicht is voor ouders van peuters van 1,5 tot 4 jaar.

 

Doel

Het doel is om opvoedingsvaardigheden van ouders te vergroten. Het gaat hierbij om de vaardigheden steunen, stimuleren en sturen in de dagelijkse opvoedsituatie.

 

Hoe doen we dat?

Tijdens de cursus Peuter in Zicht richten we ons op drie belangrijke vaardigheden in het opvoeden van peuters: steunen, stimuleren en sturen. Aan de hand van diverse werkvormen en huiswerkopdrachten gaan ouders met elkaar in gesprek. We wisselen ervaringen en tips uit en oefenen met de vaardigheden.  De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van elk 2 uur.

 

Kosten?

Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

We starten in September een (live) cursus Peuter in Zicht voor ouders met kinderen in de leeftijd van 1,5- tot 4 jaar. De cursus vindt plaats op de maandag ochtend in Noord – Oost.

De cursus is voor ouders die graag meer zicht en handvatten willen over hoe om te kunnen gaan met hun peuter. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan; driftbuien, niet willen eten, slecht luisteren of andere kinderen slaan. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van elk 2 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.  De cursus is zonder kinderen.

Locatie: Buikslotermeerplein 98

 

Data: 23, 30 September, 7 en 14 Oktober.

Voordat de cursus start zal er een telefonische intake plaats vinden om te kijken of u behoefte/ hulpvraag aansluit bij het aanbod. 

 

Om te kunnen deelnemen aan de cursus is het noodzakelijk om alle 4 de bijeenkomsten aanwezig te kunnen zijn.

 

We hebben er heel veel zin in en zien u aanmelding graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

 

Annelies & Alma