direct contact

Faalangstreductietraining Bibbers de baas (9-12 jaar)

In de klas de beurt krijgen, een toets maken voor het eerst naar een nieuwe sport, met de klas op kamp: sommige kinderen krijgen de bibbers als ze er alleen al aan denken. Het roept spanning op en angst om te falen. De faalangsttraining Je bibbers de baas leert kinderen om te gaan met hun angst. Bij deze training ligt de focus op (faal) angst in de schoolse situatie.

 

Voor wie? 

De training is bedoeld voor jongens en meiden met faalangst uit de bovenbouw van het basisonderwijs (9-12 jaar).  

 

Doel

De training Je bibbers de baas leert kinderen verschillende vaardigheden waardoor zij kunnen omgaan met angst en hun faalangst afneemt. Ouders en leerkrachten zijn betrokken bij dit proces van leren en veranderen.

 

Hoe doen we dat?

Voordat de training begint, is er een startgesprek met ouders en kind. Dan wordt gekeken naar wat het kind wil leren en of de training daarvoor geschikt is. De groep bestaat uit 6-8 kinderen. We leren van en met elkaar.      

 

In acht groepsbijeenkomsten van 1,5 uur oefenen de kinderen met vaardigheden en technieken die hen helpen omgaan met faalangstige gevoelens. De oefeningen gaan over het herkennen van gevoelens en lichamelijke reacties (spanning en ontspanning). En de rol van (helpende) gedachten hierbij. Ook is er aandacht voor sociale vaardigheden zoals “nee” zeggen en voor jezelf opkomen. 

 

Voor ouders wordt ook een ouder bijeenkomst gehouden. Hierin wordt het programma toegelicht en ouders leren hoe zij kunnen bijdragen aan het verminderen van faalangst bij hun kind. Belangrijk is dat het kind ook buiten de training oefent met wat hij of zij in de training leert. Ouders kunnen hun kind ondersteunen en stimuleren om de huiswerkopdrachten te maken. Ook de leerkracht heeft een belangrijke rol om het kind te ondersteunen met oefenen van de nieuw aangeleerde vaardigheden op school.

 

Kosten?

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden kan t/m 22 oktober 2023.
Online intakegesprekken (max 30 min) vinden bij voorkeur plaats via MS Teams op maandag 16 oktober (15:00-17:00) en dinsdag 17 oktober (15:00-17:00).


U kunt zich voor deze training niet meer inschrijven, het maximum aantal inschrijvingen is bereikt.