direct contact

Radiogesprekken over opvoeden en opgroeien in Zuidoost

Onze ouder- en kindadviseurs uit team Zuidoost waren te gast bij radiozender RTVRAZO. RTVRAZO is een populair radiostation dat gehuisvest is in het hartje van de Bijlmer; flat Groeneveen. Een flat die sinds 2019 is toegevoegd aan de lijst van het Nederlands cultureel erfgoed. Ouder- en Kindteams Amsterdam heeft de eer gekregen om 10 afleveringen samen op te nemen. Tijdens de uitzendingen stonden verschillende thema’s centraal zoals positief opvoeden en omgaan met emoties. Luisteraars werden aangemoedigd om vragen te stellen en er ontstond een boeiende interactie tussen de ouder- en kindadviseurs en het publiek. We hopen dat het andere ouders en opvoeders, die in dezelfde (uitdagende) situaties verkeren, inspireert. De radio-uitzending dient zo als een waardevol platform voor het delen van kennis en het versterken van de band tussen de gemeenschap en de Ouder- en Kindteams.
Onze netwerkcoördinator Cyrma Tawjouram vertelt: ‘We hoorden dat er ontzettend veel “hartjes” zijn binnengekomen op de antwoorden die door ons zijn gegeven. De luisteraars waardeerden het erg. Dit ervaarde ik zelf ook. Wat ook van meerwaarde was, is dat alles wat er werd gezegd, werd samengevat in het Papiamento.’

Een kleine greep uit de onderwerpen en tips:

  • Kinderen en schermtijd: wat is gezond en hoe maak je afspraken? Tip: met family-link op Android kan je als ouder de schermtijd per app bepalen en voor Apple producten kan dit via: instellingen ‘schermtijd’.
  • Seksuele voorlichting en seksuele opvoeding: wat is het verschil? Check: https://lnkd.in/emr8UTKU
  • Zijn de Ouder- en Kindteams Amsterdam hetzelfde als jeugdzorg? Nee, wij hebben teams in jouw wijk, waarin je terecht kan met alle vragen over opgroeien, ontwikkeling & opvoeden. Ook bieden we jeugdhulp en jeugdgezondheidszorg.
  • Waar kan ik OKT vinden? Check: https://lnkd.in/e8KQGipv
  • Wat doen Ouder- en Kindteams? Wij hebben teams in alle wijken van Amsterdam. Bij deze teams kan je terecht met vragen over opgroeien, ontwikkeling en opvoeden. We bieden ook jeugdhulp en jeugdgezondheidszorg.
  • Wat doen jullie preventief? Bijvoorbeeld trainingen of kom langs op een van onze locaties bij jou in de wijk.

 

 

De afleveringen nog eens na luisteren? Luister ze hier:

MA: https://www.salto.nl/programma/dyadyi-drai/1bSwEZiBycUI24S4ogwaKm

DI: https://www.salto.nl/programma/studio-bijlmer-live/VMHnhHlnEaYm4ioKGE6Ia

WOE: https://www.salto.nl/programma/yamada-den-aire/2atjvZzbCAUs6oGqsCwk0e

VR: https://www.salto.nl/programma/el-vacilon-musical-latino/qvNaa7nIm4EwWqqc8e4aU

ZO: https://www.salto.nl/programma/recogin/7nw9dy2AGk8yyoYAsIyG2s

 

MA: https://www.salto.nl/programma/dyadyi-drai/2dxSb15CNiw46KCUQYcimE

DI: https://www.salto.nl/programma/studio-bijlmer-live/2HMaZb9SYgGWGkIQCeAcWy

WOE: https://www.salto.nl/programma/yamada-den-aire/1hkeCxxencY44QU6iOiYw8

VR: https://www.salto.nl/programma/el-vacilon-musical-latino/2RVn5G8KGcuoEg8s0eoSi6