direct contact

Samen zorgen voor baby Muntaga in stadsdeel Zuidoost

Baby’s: wie wil ze niet even vasthouden en van dichterbij bekijken? Baby’s zijn lief en verbinden. Daarom besloten de organisaties die samenwerken in het programma ‘Gezonde en Kansrijke Start’ samen voor een aantal babypoppen te zorgen. Want bij een samenwerking als deze is het van onschatbare waarde om elkaar te vinden en te kennen. Als de baby uit logeren gaat, noteert de organisatie hun bijdrage aan een Gezonde en Kansrijke Start en deelt deze informatie met de andere organisaties in het stadsdeel. De overdracht van een baby aan een andere organisatie staat vervolgens garant voor verder kennismaking en uitwisseling. In Zuidoost zorgen meerdere organisaties samen voor baby Muntaga. Hij ging uit logeren bij de Eigen Kracht Centrale en het OKT en landde daarna in de zachte handen van een collega van het Buurtteam.

 

Muntaga bij de Eigen Kracht Centrale

Tijdens een netwerkbijeenkomst nam Jacqueline Meije-Banel baby Muntaga mee. Zij werkt bij de Eigen Kracht Centrale, een organisatie die burgers op weg helpt en informeert over de mogelijkheden in hun eigen netwerk. Een coördinator die dezelfde taal spreekt en vertrouwd is met de cultuur, verkende samen met de moeder van Muntaga haar kleine netwerk. Zo voelde de moeder dat ze er niet alleen voor staat. Ze besloot dat ze ook hulp wilde van het Ouder- en Kindteam. Na de lunch zorgde Jacqueline Meije-Banel dat Muntaga werd overgedragen aan Liesbeth van Boxtel en Nikki Guzman Vasquez van het Ouder- en Kindteam.

 

Muntaga bij het OKT

Vanuit het Ouder- en Kindteam (OKT) ondersteunden we Muntaga’s moeder en haar netwerk bij het vinden van een gezond ritme voor de baby. Muntaga had moeite met slapen. Dat zorgde voor oververmoeidheid en spanningen bij zijn moeder. Onze collega’s van het consultatiebureau kenden hem nog niet, zij waren dus ook bij de afspraak aanwezig. Uit het uitgebreide onderzoek van een jeugdverpleegkundige volgde het advies om Muntaga meer vaste voeding te geven, zodat hij ’s nachts beter door kon slapen. Ook zorgden we in het netwerk van de moeder voor een oppas voor een vaste halve dag per week. We volgden Muntaga en zijn moeder een aantal weken op en waren blij dat hij al veel vaker de nacht doorsliep. Zijn mama weet dat ze ook in de toekomst bij het OKT terecht kan voor opvoedvragen. De baby zal ook via de Jeugdgezondheidszorg alle controles krijgen.

 

Overdracht Muntaga naar het Buurtteam

Muntaga’s moeder overwoog werk te zoeken en wilde weten wat de invloed zou zijn op haar financiële situatie. Daarnaast zocht ze hulp bij het aanvragen van kinderopvangtoeslagen. Daarom besloot het OKT om Muntaga en zijn moeder door te verwijzen naar het Buurtteam, zodat de collega’s daar de regelingen waar de moeder recht op heeft kunnen uitzoeken. Ellen Linger van het Buurtteam zal de moeder van Muntaga hier verder in ondersteunen.

Ben je benieuwd naar de reisjes van Muntaga’s vriendjes? Hier kan je meer over de avonturen van de babypoppen lezen.