DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Jeugdpsycholoog

Uitdagend werk in de wijk!

 

Waar Amsterdamse gezinnen en jongeren zijn, daar ben jij. Of dat nu op het voetbalveld is, in de moskee of bij hen thuis. Jij bent in hun leefwereld. Ze kennen jou, weten je te vinden en vertrouwen jou. Hoe je dit doet? Je werkt outreachend, spreekt de taal van jongeren en doet wat écht nodig is.

 

Wat ga je doen?

Als jeugdpsycholoog bied je psychische ondersteuning; je kijkt goed naar hoe iemand functioneert, in zijn of haar omgeving én in het gezin. Daar speel je heel concreet en praktisch op in. Zo neem je de ene keer de Noord/Zuidlijn met een zestienjarige jongen, om te helpen met zijn angststoornis. Een andere keer fitness je een uurtje met een groepje jongeren, organiseer je een vlog-workshop in het buurthuis, of spreek je op school een lesbisch meisje dat niet uit de kast durft te komen.

 

Laagdrempelig contact is voor jou het allerbelangrijkste. Zo kun je samen een vertrouwensband opbouwen en komen gezinnen en jongeren naar jou wanneer het even niet zo lekker gaat. In Amsterdam krijg je te maken met allerlei problematiek. Je bekijkt per situatie wat er nodig is. Soms is dat een wekelijks autoritje waarin iemand zijn of haar hart kan luchten, soms een intensief hulptraject, al dan niet in samenwerking met specialistische zorg.

 

Complexe situaties stem je af met collega’s van het OKT-team: ouder- en kindadviseurs, jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, jeugdpsychologen en andere relevante netwerkpartners in de wijk. Een belangrijk onderdeel van je werk is de ondersteuning van de ouder- en kindadviseurs. Hebben zij advies nodig, vragen over een casus of behoefte om samen op te trekken? Dan bellen ze jou.

 

Meer lezen over een dag als jeugdpsycholoog? Bekijk hier de werkdag van Heleen.

 

Dit bieden we jou

De functie is ingedeeld in schaal 12 van de CAO Jeugdzorg (€ 3.568 tot € 5.616 euro bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Naast een eindejaarsuitkering, vakantiegeld en 200 uur verlof (o.b.v. 36 uur), ontvang je een goede pensioenvoorziening, een prima reiskostenvergoeding en een tegemoetkoming in de premie zorgverzekering. Je krijgt de beschikking over een laptop en een telefoon. Verder krijgt elke medewerker jaarlijks een individueel leerbudget ter beschikking en organiseren we zowel binnen de teams als organisatiebreed allerlei leuke en interessante activiteiten, van uitjes tot personeelsfeesten, trainingen en jaarlijkse inspiratiedagen om je verder te ontwikkelen. Het OKT is een platte organisatie met een informele cultuur en veel ruimte voor autonomie en ontwikkeling.

 

Dit ben jij

Je bent een echte aanpakker en neemt initiatieven binnen onze ruim gestelde kaders. Je doet wat nodig is, op een creatieve manier. Ook kun je goed vanuit de belevingswereld van jongeren en gezinnen denken. Werk je overal én met iedereen goed samen, en ben je helemaal op je plek in een netwerkorganisatie. Verder heb je een afgeronde post-master opleiding als GZ-psycholoog, orthopedagoog-generalist of kinder- en jeugdpsycholoog, enkele jaren  werkervaring en beschik je over een relevante beroepsregistratie (of je bent in staat deze binnen 6 maanden te verkrijgen). Je bent 28 tot 36 uur per week beschikbaar.

 

Het OKT wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom en thuis voelt. Hoe inclusiever we zijn, hoe beter we kunnen aansluiten bij alle kinderen en gezinnen in Amsterdam. We streven daarom naar een personeelsbestand met een mooie mix van achtergronden en perspectieven, als een goede afspiegeling van de superdiverse stad Amsterdam.

 

Over ons

In het document Doen Wat Nodig Is, vind je onze missie, visie, besturingsfilosofie en onze kernwaarden terug: laagdrempelig, aansluiten en versterken. Fijn als jij je daarin herkent als je bij ons komt werken.

 

Enthousiast?

Wij gaan graag met je in gesprek. Stuur je cv en je motivatie naar vacature@oktamsterdam.nl. Meer informatie?

Bel of app met Marianne Schäfer via 06-40311928.

Ook nu tijdens de corona crisis zoeken wij leuke, nieuwe collega’s!