direct contact

Cursus Positief Opvoeden en Scheiding

Deze training wordt aangeboden via onze partner Arkin Preventie Jeugd. 

 

Vind je het moeilijk de draad weer op te pakken na de scheiding? Wil je graag je kind positief ondersteunen nu de scheiding een feit is? Of zou je graag beter willen kunnen communiceren met je ex-partner? Dan is deze cursus wellicht iets voor jou!

 

Doel

Ouders worden gestimuleerd effectief met de co-ouder samen te werken in de opvoeding en leren nieuwe vaardigheden om in stressvolle situaties te reageren.

 

Hoe doen we dat?

In 5 bijeenkomsten leer je op een positieve manier om te gaan met de scheiding en krijg je nieuwe manieren aangereikt om je kind, en jezelf, te beschermen voor de negatieve effecten van een scheiding. Tijdens de cursus ontmoet je andere ouders die in een vergelijkbare situatie als jij zitten en samen wordt er gewerkt aan bovenstaande doelen. 

 

Voor wie? 

Een cursus voor gescheiden ouders of samenwonende ouders die uit elkaar zijn gegaan met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar en voor gescheiden ouders van tieners. Eén van de ouders doet mee aan de training zonder de co-ouder.

 

Kosten?

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Filmpje over de inhoud van de cursus:

Donderdag ochtend van 09:30 t/m 11:30 uur.

Data bijeenkomsten: 28 september, 5 oktober, 12 oktober, 19 oktober, (26 okt niet ivm vakantie), 2 november en 9 november.

 

Locatie: zal dicht bij station Noord zijn.