direct contact

Mindfulnesstraining 8-12 jaar

Kinderen hebben het druk met alles wat er voortdurend op hen af komt. Ze staan aldoor “aan”! Hoe kunnen ze zelf zorgen dat ze een adempauze nemen, waardoor ze de rust vinden om verder te gaan? Dat leren ze in de Mindfulnesstraining.

 

Doel

De Mindfulnesstraining laat kinderen ervaren wat er gebeurt als ze meer aanwezig zijn bij wat ze op dat moment aan het doen zijn. Door stil te staan bij hun gevoelens, helpt het om zelf rustiger te worden en meer grip op de emoties te krijgen. De rust in het hoofd vergroot het concentratievermogen. Daarnaast groeit het zelfvertrouwen en gaan kinderen lekkerder in hun vel zitten.

 

Hoe doen we dat?

Een Mindfulnesstraining bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten in een groep van maximaal 8 kinderen. Met behulp van bewegingsoefeningen, meditatie en gesprekjes leren de kinderen bewuster hun aandacht te richten. Ze leren ook wat ze kunnen doen als ze afgeleid zijn.   

 

De training wordt door een ouder- en kindadviseur of jeugdpsycholoog op de school gegeven. Of bij het Ouder- en Kindteam in de wijk.  

 

Ouders worden uitgenodigd aan het begin en aan het eind van de training.

 

Voor wie?

De Mindfulnesstraining is voor kinderen van 8-12 jaar die moeite hebben zich te concentreren op school, die piekeren en daardoor slecht slapen of die moeite hebben zich te ontspannen. Ze zijn gemotiveerd om in de groep en thuis de oefeningen te doen.  

 

Kosten? 

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Mindfulness training ‘Aandacht werkt!’
Kinderen staan voortdurend ‘aan’. Hoe kunnen ze zelf zorgen dat ze een adempauze kunnen nemen, waardoor ze de rust vinden om verder te gaan? Dat leren ze in de mindfulnesstraining volgens de methode ‘Stilzitten als een kikker’.

Voor wie?
Voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar, die moeite hebben zich te concentreren op school, die piekeren en niet goed slapen, of die het lastig vinden om zich te ontspannen.

Hoe ziet de training eruit?
De training is 8 weken. Een keer in de week 45 minuten. Voorafgaand aan de training is een intakegesprek en na de training een evaluatiegesprek met ouders en kind. Met behulp van bewegingsoefeningen, meditaties en gesprekjes, leren de kinderen bewuster hun aandacht te richten. Ze leren ook wat ze kunnen doen als ze afgeleid zijn.

Na inschrijving nemen wij contact met je op voor een intakegesprek.


U kunt zich voor deze training niet meer inschrijven.