direct contact

Kinderen In Een Scheiding (KIES) training

Nog plaats

Start maandag, 31 mei 2021
2021
15:30 - 17:00 uur

Aantal bijeenkomsten: 6
Wie geeft de training?

Saskia Klein, KIES coach


Locatie

De Honingraat
Slotermeerlaan 103 F
1063 JN Amsterdam

Stadsdeel Amsterdam

Vragen?
info@kiesamsterdam.nl
06 14249466

 Lees meer over de training

KIES biedt Kinderen In Een Scheiding de kans om in een veilige omgeving te vertellen over wat zij meemaken nu hun ouders uit elkaar zijn. KIES helpt kinderen om te leren kiezen voor henzelf, de scheiding is hen immers overkomen. KIES geeft kinderen een eigen ruimte en plek om in een veilige omgeving samen met andere kinderen stil te staan bij alles wat de scheiding met zich heeft meegebracht en wat ze misschien nog steeds meemaken.
KIES is geen therapie, het is coaching van kinderen. Het maakt een kind sterker. Vaak hebben kinderen vragen, zorgen en wensen. Bij KIES kunnen kinderen ongestoord praten en vertellen, zonder rekening hoeven te houden met de gevoelens van hun ouders. Het (h)erkennen van gevoelens en soortgelijke ervaringen bij hun groepsgenoten sterkt kinderen.

Kort of lang geleden uit elkaar? Dit maakt niet uit, KIES is een laagdrempelige training voor alle kinderen die een scheiding van hun ouders meegemaakt hebben, of op dit moment meemaken. Na KIES hebben kinderen geleerd hun gedachten te verwoorden. Ze kunnen beter vertellen waar ze zich zorgen over maken of wat ze niet begrijpen. Kinderen en ouders kunnen hierdoor werken aan voor hen best haalbare mogelijkheden.

Maandag 31 mei start de KIES training in Nieuw-West (Slotermeer).
Aanvang: 15.30u-16.55u. Kinderen van groep 3 t/m groep 8 kunnen deelnemen. Maximaal 9 kinderen kunnen deelnemen aan KIES. Inschrijven kan tot uiterlijk 24 mei a.s. Er zijn geen kosten aan verbonden. Je kan je kind(eren) ook digitaal inschrijven op kiesamsterdam.nl, daar is vind je ook meer informatie. Eveneens kun je het deelnameformulier opvragen bij de ouder- en kindadviseur van uw school.


U kunt zich voor deze training niet meer inschrijven.