direct contact

Twee nieuwe directieleden Stichting Ouder- en Kindteams Amsterdam

Evelyn Klein Haneveld en Jolanda Gerritsen worden per 1 mei 2023 benoemd tot directeuren van Stichting Ouder en Kindteams Amsterdam. Samen met directeur-bestuurder Toke Tom vormen zij het nieuwe bestuur van de stichting. Renske Emmelkamp neemt deze zomer na 9 jaar afscheid. Zij zal haar taken de komende periode overdragen aan Klein Haneveld en Gerritsen.

Laagdrempelig samenwerken met gezinnen en andere partijen

Klein Haneveld is klinisch psycholoog / psychotherapeut en was de afgelopen jaren werkzaam als directeur behandelzaken in de Oostvaarderskliniek in Almere. Zij heeft ervaring zowel in de reguliere GGZ als in de forensische zorg. ‘In de tbs zien we veel mensen die al jong door de maatschappij aan hun lot zijn overgelaten. Ik denk daarom dat wijkteams juist een cruciale rol kunnen spelen, door in een vroeg stadium wél verschil te maken voor kinderen en hun ouders. Het streven van Stichting Ouder- en Kindteams Amsterdam om laagdrempelig samen te werken met gezinnen en andere partijen en creatief te zoeken naar wat er nodig, is spreekt me erg aan. Ik verheug me erop daaraan bij te dragen.’ 

 

Wijkteams als basis

Gerritsen was de afgelopen jaren werkzaam bij uitvoeringsorganisaties die zich bezighouden met veiligheid en bescherming bij huiselijk geweld in Utrecht en Rotterdam. De laatste drie jaren werkte zij bij Arosa als directeur zorg. Gerritsen: ‘Ik ga voor integraal samenwerken en voor het centraal stellen van: kinderen en hun ouders. Ik kijk er naar uit om bij te dragen aan het nog krachtiger maken van de wijkteams. De wijkteams zijn de basis van de ondersteuning. Dat is de sociale basis waar het moet gebeuren.’

 

Samen succesvol vormgeven nieuwe fase Ouder- en Kindteams Amsterdam

‘We zijn verheugd dat we Evelyn en Jolanda mogen verwelkomen. En kijken er naar uit samen te werken aan een volgende fase in het succesvolle bestaan van Stichting Ouder en Kindteams Amsterdam, aldus Toke Tom, directeur-bestuurder.

 

We danken Renske Emmelkamp voor haar tomeloze inzet, visie en doorzettingsvermogen waarmee zij vanaf de eerste dag gewerkt heeft aan en bij Ouder- en Kindteams Amsterdam. Echt partnerschap is haar op het lijf geschreven. Tom: ‘Ik zal haar missen en velen met mij.’ We wensen haar voor de toekomst een mooie nieuwe uitdaging.