direct contact

Gezondheidsonderzoeken op de basisschool

Op de basisschool onderzoeken we twee keer de gezondheid en ontwikkeling van kinderen: op vijf- en tienjarige leeftijd. In dit onderzoek kijkt de jeugdarts of jeugdverpleegkundige of het allemaal goed gaat met de groei en ontwikkeling van je kind.

 

Groep 2, 5 jaar oud 

Als je kind 5 jaar oud is, worden jullie uitgenodigd voor het gezondheidsonderzoek. We kijken dan bijvoorbeeld naar: groei/ontwikkeling, gehoor, gezichtsvermogen, motoriek, houding, spraak/taalontwikkeling en gedrag. Om een goed beeld van de gezondheid van je kind te krijgen, vragen we je om een online vragenlijst in te vullen. Via school ontvang je een uitnodigingsbrief met een inlogcode. De vragen gaan over de gezondheid en ontwikkeling van uw kind en factoren die hierop van invloed kunnen zijn, zoals opvoeding en omgeving.

 

De assistente uit het JGZ-team meet de lengte en gewicht van je kind. Ook test zij de ogen en het gehoor. Het kan zijn dat de jeugdarts of -verpleegkundige u en uw kind uitnodigen voor een aanvullend gesprek. Bijvoorbeeld als:

  • je vragen of zorgen hebt over ontwikkeling, gedrag of opvoeding. Je kunt dit aangeven bij het invullen van de vragenlijst; 
  • wij nogmaals ogen, gehoor, lengte of gewicht willen onderzoeken;
  • wij de antwoorden met je willen bespreken.

Groep 7, 10  jaar oud 

  • Om een goed beeld van de gezondheid van je kind te krijgen, vragen we je om een online vragenlijst in te vullen.
  • De assistente uit het JGZ-team meet de lengte en gewicht van je kind. Soms doet zij ook een ogen- en gehoortest.
  • Ook kan de jeugdverpleegkundige met jou en je kind praten over de gezondheid en ontwikkeling  en de vragen die je hierover hebt.

 

 

Bel ons op werkdagen van
9.00 – 12.00 uur op (020) 555 59 61


Wil je je afspraken met de jeugdverpleegkundige bekijken of verzetten?

Voor kinderen tot 12 jaar ga je naar

Ouderportaal JGZ

 

Of log in op het

Ouderportaal SAG


Zoek een team bij jou in de buurt