direct contact

Logopedie

Kinderen leren in hun eigen tempo en op hun eigen manier praten. Voor ouders is het soms moeilijk te bepalen of de spraakontwikkeling van je kind op niveau is. Wij kunnen je daarbij helpen met preventieve logopedie. We sporen taal- en spraakproblemen zo vroeg mogelijk op en kijken wat er nodig is om die te verhelpen.

Baby’s luisteren in de baarmoeder al naar taal. Ze oefenen dan al met de spieren die later nodig zijn om te kunnen praten. De beste leeftijd om een taal te leren, ligt tussen de 0 en 6 jaar. Het is erg belangrijk dat die eerste ontwikkeling van de taal goed verloopt. Een goede taal- en spraakontwikkeling helpt kinderen bij het maken van vriendjes, bij het uiten van gevoelens en bij het verwoorden van gedachtes. Daarnaast hebben kinderen deze goede basis nodig om te kunnen leren lezen en schrijven op school.

 

Wat doen wij? 

Soms zijn er problemen in de communicatie of taalontwikkeling. Een kind is dan bijvoorbeeld moeilijk te verstaan, of kan zijn gedachten of gevoelens niet goed uiten. Om problemen vroeg te signaleren, bieden we preventieve logopedie aan voor kinderen van 1 tot 6 jaar. Onze logopedisten werken bij de Ouder- en Kindteams, de kinderopvang en op voor- en basisscholen. Als het nodig is onderzoeken ze je kind en geven ze praktisch advies, voorlichting en begeleiding. Soms wordt er een voorstel voor een vervolgtraject gedaan.

 

Logopedisch spreekuur 

Bij de periodieke controles van het Ouder- en Kindteam is ook een logopedist betrokken. Maak je je zorgen om de taalontwikkeling van je kind? Dan kun je deze zorgen delen met de jeugdarts of verpleegkundige. Zij maken dan een afspraak voor jullie bij de logopedist. Je kunt ook zelf bellen naar je eigen Ouder- en Kindteam. De logopedist observeert je kind en geeft je advies over de mogelijkheden.

 

 

Bel ons op werkdagen van
9.00 – 12.00 uur op (020) 555 59 61


Wil je je afspraken met de jeugdverpleegkundige bekijken of verzetten?

Voor kinderen tot 12 jaar ga je naar

Ouderportaal JGZ

 

Of log in op het

Ouderportaal SAG


Zoek een team bij jou in de buurt

Direct contact, start de chat

Ouders en verzorgers met kinderen van 0 tot 12 kunnen hier chatten. Stel je vraag vrijblijvend en anoniem via de chat aan een jeugdverpleegkundige. Elke werkdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur voor ouders en verzorgers. Chatten is vertrouwelijk en anoniem. Je bent welkom, praten helpt. 

 

Start chat