direct contact

Van 0 tot 4 jaar 

 

Wil je meer weten over wat Ouder- en Kindteams voor je kan doen? Naast de afspraken bij het consultatiebureau, is Ouder- en Kindteams er voor jou op het gebied van al jouw vragen over de opvoeding. Van vragen over gezondheid, het gedrag van jouw kind, een moeilijke thuissituatie, moeite met slapen, slecht luisteren tot alle andere problemen. Wij bieden een luisterend oor en we denken samen na over een oplossing. 

Hielprik en gehoortest 

 

Als je kindje net geboren is, komen we bij je thuis om de hielprik en gehoortest bij je baby af te nemen. Dit is meestal binnen een week na de geboorte. Het is belangrijk om deze onderzoeken zo vroeg mogelijk te doen. 

Lees hier meer over

Consultatiebureau

 

Totdat je kind 4 jaar is bezoek je ons meerdere keren bij jou in de buurt. Wij geven advies, meten en wegen je kind, doen gezondheidsonderzoeken en bieden vaccinaties aan.

 

 

Vind hier je team

Ogentest

 

We doen twee keer een ogentest: als je kind 2 jaar oud is, en als het 3,5 jaar is. Door oogafwijkingen op jonge leeftijd te ontdekken en te behandelen, kan slechtziendheid op latere leeftijd worden voorkomen. 

Na de bevalling

Vaccinaties 

 

Met prikken bescherm je jouw kind tegen ziektes die vaak zeer besmettelijk zijn. Ze kunnen bij jonge kinderen ernstige gevolgen hebben. Je beschermt je eigen kind én andere kinderen tegen ziekten. 

Lees meer op de website van het RIVM

Opvoeden & ouderschap 

 

Opvoeden is bijzonder. Elke leeftijd heeft weer andere uitdagingen. Soms gaat het goed, maar vaak kan het ouderschap zwaar zijn: het kan naast elkaar bestaan. We willen dat je weet dat je er nooit alleen voor staat. Wij kunnen je namelijk helpen bij de verschillende fases van opgroeien en ouderschap. Je kunt een afspraak maken bij jouw wijkteam. 

 

Lees hoe je we kunnen helpen

Bel ons op werkdagen van
9.00 – 12.00 uur op (020) 555 59 61


Wil je je afspraken met de jeugdverpleegkundige bekijken of verzetten?

Voor kinderen tot 12 jaar ga je naar

Ouderportaal JGZ

 

Of log in op het

Ouderportaal SAG


Zoek een team bij jou in de buurt

Direct contact, start de chat

Ouders en verzorgers met kinderen van 0 tot 12 kunnen hier chatten. Stel je vraag vrijblijvend en anoniem via de chat aan een jeugdverpleegkundige. Elke werkdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur voor ouders en verzorgers. Chatten is vertrouwelijk en anoniem. Je bent welkom, praten helpt. 

 

Start chat