direct contact

Rots & Water groep 3, 4 en 5

Het is niet altijd makkelijk om je eigen grenzen aan te geven en tegelijk die van anderen te respecteren. In de weerbaarheidstraining Rots en Water leer je je eigen grenzen herkennen. Je leert hoe je voor jezelf kunt opkomen, en wanneer het beter is om je ergens bij neer te leggen. Je leert bewust te worden in het maken van de keuze: stevig en zelfverzekerd zijn als een rots – of juist mee bewegen als water. 

 

Voor wie? 

De training is bedoeld voor kinderen:

  • die het lastig vinden om op een rustige manier voor zichzelf op te komen;
  • die meer zelfvertrouwen wil hebben;
  • die makkelijker contact met anderen wil leren maken;
  • die graag willen leren om rustig te blijven in vervelende situaties.

In de leeftijd groepen van: 6-9/9-12 jaar. Ook is er een training voor kinderen en jongeren in het voortgezet onderwijs. 

 

Doel

  • Je krijgt meer zelfvertrouwen en staat daardoor sterker in je schoenen.
  • Je leert beter omgaan met lastige situaties en hoe je daarin goede keuzes maakt.
  • Je leert op een rustige manier voor jezelf op te komen. Je denkt na over wat je wel en niet wilt en hoe je dat duidelijk maakt.
  • Je leert de grenzen van anderen te herkennen en te respecteren. 

 

Hoe doen we dat?

Door sport, spel en bewegen (o.a. uit zelfverdedigingssporten). We oefenen met ademhaling en besteden aandacht aan lichaamshouding, oogcontact en stemgebruik. Hiermee leren de kinderen letterlijk stevig te staan, te focussen of mee te bewegen. We wisselen af met reflectie en kringgesprekken. De kinderen krijgen elke les een praktijkopdracht mee naar huis om te oefenen. De Rots & Water training bestaat uit ongeveer 8 sessies van een uur. De groepen bestaan uit 8 tot 10 kinderen.

 

Voordat de training begint, is er een startgesprek met ouder(s) en kind. Dan wordt gekeken of de training geschikt is en wat het kind wil leren. We sluiten af met een eindgesprek om te bespreken wat het kind heeft geleerd.

 

Na afronding ontvangen de deelnemende kinderen, in aanwezigheid van hun ouders, een certificaat.


U kunt zich voor deze training niet meer inschrijven, het maximum aantal inschrijvingen is bereikt.