direct contact

Stichting Ouder- en Kindteams

 

Ieder kind in Amsterdam moet de kans krijgen om veilig en gezond op te groeien, zijn of haar talent te ontwikkelen en volwaardig mee te doen in de samenleving. Dat is het maatschappelijk doel van het gehele jeugdstelsel in Amsterdam. De Stichting Ouder- en Kindteams Amsterdam draagt bij aan het realiseren van deze Amsterdamse ambitie.

 

Werken bij de Ouder- en Kindteams is doen wat nodig is, in de volle breedte. Van opvoedtips tot ingrijpen bij onveilige situaties en van een eenmalige training tot gezinshulp voor langere tijd. Voor baby’s, peuters, kleuters tot en met tieners, jongvolwassenen en opvoeders. In de volle breedte leveren wij een directe en essentiële bijdrage aan het opvoedkundig klimaat van de stad Amsterdam. Daarbij doen we zoveel als moet, en zo weinig als kan. 

De organisatie

 

In ons werk draait het om de kinderen, jongeren en ouders. Continu, in alles wat we doen. Kinderen, jongeren en ouders staan centraal in onze organisatie. We werken met korte lijnen, veel vrijheid en weinig bureaucratie. Vlak bij de gezinnen staan onze netwerkpartners: door met hen samen te werken, versterken we de positie van kinderen, jongeren en en de opvoedvaardigheden van ouders in de wijk.

Kernwaarden

 

We bereiken onze missie door te handelen vanuit onze kernwaarden: door laagdrempelig te zijn, aan te sluiten en te versterken. In alles wat we doen, in ieder contact. Met kinderen, jongeren en ouders, maar ook met elkaar als collega’s en met onze samenwerkings- en netwerkpartners.

 

Kwaliteit

 

Als lerende organisatie bouwen we aan een nieuw vak binnen een stelsel in ontwikkeling vraagt om structureel werken aan de kwaliteit. Dat doen we op vier niveaus: in het primair proces, in de teams, tussen teams en op organisatieniveau. Samen met kinderen, jongeren, ouders en samenwerkingspartners. 

Voor ouders

 

Onze ouder- en kindadviseurs en jeugdpsychologen zijn er voor ouders die een steuntje in de rug nodig hebben. Opvoeden van kinderen is niet makkelijk, daarom kun je met je vragen bij ons terecht. Wij denken met je mee en kijken met jou waar je hulp bij kan gebruiken.  

Meer informatie voor ouders

“Het is zo mooi om samen te werken aan kansengelijkheid. Ik word daar heel blij van!”

– Jente, functioneel beheerder

 

naar: Werken bij Ouder en Kindteams Amsterdam

Contact

 

Wil je contact opnemen met Stichting Ouder- en Kindteams Amsterdam? Dat kan! 

 

Neem contact op

Raad van Bestuur

 

Toke Tom, bestuurder

Jolanda Gerritsen, directeur

Evelyn Klein Haneveld, directeur

 

 

 

 

Download de Sturingsfilosofie

Raad van Toezicht 

 

Marco Florijn (voorzitter)
Mohamed Baba
Annemarie van Dalen
Els Rienstra

 

Download de toezichtsfilosofie