direct contact

Van 4 tot 12 jaar

 

Van kleuter tot tiener gebeurt er veel in het leven van je kind. Naar school, vriendjes maken, jezelf ontdekken. Het is een mooie fase, die ook vragen en zorgen op kan roepen bij jou als ouder. Denk aan vragen over de ontwikkeling of zorgen als je kind gepest wordt. Of misschien zoek je informatie over grenzen stellen en schermgebruik en media. Wat je vraag of zorg ook is, we helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op.

Gezondheidsonderzoek op school

 

Tussen de 4 en 12 jaar checkt de jeugdverpleegkundige twee keer de gezondheid en ontwikkeling van je kind. Dat gebeurt op de basisschool of op een van onze locaties in Amsterdam. Tijdens het onderzoek meten we de lengte en het gewicht. Je kind houdt hierbij de kleren aan. Bij kinderen van 5 jaar doet de jeugdverpleegkundige ook een ogentest en gehoortest.

 

 

Meer over de onderzoeken

Logopedie, communicatie, taal

 

Soms zijn er problemen in de communicatie of taalontwikkeling. Je kind is dan bijvoorbeeld moeilijk te verstaan, of kan zijn gedachten of gevoelens niet goed uiten. Om problemen vroeg te signaleren, kunnen kinderen van 1 tot 6 jaar gratis naar de logopedist. Onze logopedisten werken op onze locaties, de kinderopvang en op voor- en basisscholen.

 

 

Meer informatie over logopedie

Vaccinaties 

 

Met prikken bescherm je jouw kind tegen ziektes die vaak zeer besmettelijk zijn. Ze kunnen bij jonge kinderen ernstige gevolgen hebben. Je beschermt je eigen kind én andere kinderen tegen ziekten. 

 

Overzicht van vaccinaties

Informatie over opvoeden en opgroeien

 

Het opvoeden van kinderen is heel bijzonder. Het kan ook vragen met zich meebrengen. Elke leeftijd heeft natuurlijk andere uitdagingen. Op deze pagina vindt u meer informatie over opvoeden voor ouders en verzorgers. Heeft u vragen? Tips nodig? Onze professionals helpen u graag, ook buiten de spreekkamer.

Tips over opvoeden

GroeiGids

 

Al vanaf de geboorte heeft u waarschijnlijk boekjes van de GroeiGids gekregen. Voor iedere leeftijd zijn er bijpassende gidsen gemaakt. Ook op het online platform van de GroeiGids vindt u betrouwbare informatie over gezond opgroeien en opvoeden.

 

Naar de GroeiGids

Bel ons op werkdagen van
9.00 – 12.00 uur op (020) 555 59 61


Wil je je afspraken met de jeugdverpleegkundige bekijken of verzetten?

Voor kinderen tot 12 jaar ga je naar

Ouderportaal JGZ

 

Of log in op het

Ouderportaal SAG


Zoek een team bij jou in de buurt

Direct contact, start de chat

Ouders en verzorgers met kinderen van 0 tot 12 kunnen hier chatten. Stel je vraag vrijblijvend en anoniem via de chat aan een jeugdverpleegkundige. Elke werkdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur voor ouders en verzorgers. Chatten is vertrouwelijk en anoniem. Je bent welkom, praten helpt. 

 

Start chat