direct contact

Hulp bij ouderschap en opvoeding.

 

Onze ouder- en kindadviseurs en jeugdpsychologen zijn er voor ouders die een steuntje in de rug nodig hebben. Opvoeden van kinderen is niet makkelijk, daarom kun je met je vragen bij ons terecht. Veranderingen in je eigen situatie en belangrijke levensgebeurtenissen – zoals trouwen, scheiden, rouw, ontslag etc. – kunnen ook effect hebben op jou, je gezin en hoe jullie met elkaar omgaan. Wij denken met je mee en kijken met jou waar je hulp bij kan gebruiken.  

Positief opvoeden

De ouder- en kindadviseur kan jou helpen met positief opvoeden. Stel een korte vraag, volg een (online) cursus of kom bij ons langs voor een gesprek. 

Positief opvoeden

Veilig opgroeien

Hier lees je alles over het veilig opgroeien en wat je moet doen bij een (vermoeden) van kindermishandeling en huiselijk geweld.

Veilig opgroeien

Op school

Je vindt de Ouder- en Kindteams ook op scholen. We geven advies bij leerproblemen, gedragsproblemen en andere onderwerpen.

Op School

Scheiden

Ben je gescheiden of ben je van plan te scheiden? Bij Ouder- en Kindteams staat het kind centraal. Lees hier over de hulpverlening rondom de scheiding.

Scheiden en kinderen

Gelijke kansen

Lees alles over financiele regelingen en samenwerkingen, als je het niet zo breed hebt.

Regelingen gelijke kansen

Mentale gezondheid

Heb jij of je kind met angst, somberheid of depressie te maken? Trek dan aan de bel bij ouder- en kindteams. Je hoeft het niet alleen te doen.

Meer informatie

Specialistische jeugdhulp

Heb jij specialistische jeugdhulp nodig? Samen met de ouder- en kindadviseur bekijken we de hulpvraag en financieringsvormen.

Hulp bij PGB en ZIN

OKT vertelt....

Lees ervaringsverhalen van cliënten, ouder- en kindadviseurs en actualiteiten van Ouder- en Kindteams.

Lees onze blog

Werkwijze

 

Samen kijken we wat je vraag of zorg is, hoe het met jullie gaat en wie uit het team het beste kan helpen. Soms kan je als ouder, kind of jongere met tips en advies weer zelf verder. Soms is het fijn om meerdere gesprekken te hebben of een training te volgen. Het is ook mogelijk om op spreekuur te komen bij een jeugdverpleegkundige of jeugdarts, bij vragen over gezondheid van je kind. Wat je vraag ook is, we kijken met jou wat je zelf kan doen, en wie gaat helpen. Als er meer nodig is, dan kunnen we de juiste specialistische hulp betrekken.

Trainingen voor ouders en kinderen

Het opvoeden van kinderen is voor iedereen wel eens lastig. Hoe weet je wat werkt en wat bij jou past? Onze gratis cursussen, trainingen en workshops helpen ouders en opvoeders hierbij. Voor sommige kinderen en jongeren werkt een training goed. Wij werken altijd volgens de grondslagen van Positief Opvoeden. Wij bieden trainingen op maat. Soms online en soms in kleine groepen op een locatie. 

Naar de trainingen

Bel ons op werkdagen van
9.00 – 12.00 uur op (020) 555 59 61


Wil je je afspraken met de jeugdverpleegkundige bekijken of verzetten?

Voor kinderen tot 12 jaar ga je naar

Ouderportaal JGZ

 

Of log in op het

Ouderportaal SAG


Zoek een team bij jou in de buurt